UPOZORENJE! Stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Ako ne promijenite postavke preglednika, znači da se slažete. Saznajte više

Razumijem
Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u webshopu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili na koje linkove sve klikate. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Sistemska integracija


Poslovni sustav i njegov razvoj ovisio je o raznovrsnim komponentama različitih proizvođača, a to je rezultat vrlo brzog razvoja informacijskih sustava. Ovisno o veličini tvrtke, grada, ili neke općine bilo je i toliko nekompatibilnih i odvojenih tipova podataka. To je zadovoljavalo samo neke pojedine dijelove, ali pojava suvremenih mreza, brzi protok informacija, potreba za pristupom vise izvora informacija, dovela je do pojave jos jedne nove grane informatike - sistemska integracija.

Potrebno je izgraditi veze između različitih baza podataka i informatičkih sustava baziranim na raznim operacijskim sustavima. Kada postoji takva veza moguće je kroz jednu "akciju" pokrenuti cijeli niz akcija. Omogućena je veća fleksibilnost i prilagodba rjesenja prema sebi, a ne obrnuto.
Infoprojekt d.o.o. omogućuje svojim korisnicima takvu sistemsku integraciju, i prilagodbu već postojećih rjesenja u vise modela.

Počevsi od prilagodbe samih aplikacija, pa do izgradnje međuaplikacija za povezivanje i konverziju podataka.

.
Pwd by Infoprojekt d.o.o.