UPOZORENJE! Stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Ako ne promijenite postavke preglednika, znači da se slažete. Saznajte više

Razumijem
Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u webshopu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili na koje linkove sve klikate. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Prijevoz putnika


INFORMACIJSKI SUSTAV ZA PRIJEVOZ PUTNIKA

Informacijski sustav za prijevoz putnika je projektiran i izveden sa ciljem brzog i kvalitetnog rješavanja problema rasporeda vozača (vozila) i izrade voznih redova .

Omogućuje brze prilagodbe uslijed nepredviđenih promjena (bolest vozača, kvar na vozilu...) i prilagodbe rasporeda vozača kojima se izbjegava ne potreban prekovremeni rad te jednostavna izrada voznih redova. Aplikacija se temelji na pouzdanoj i robusnoj ORACLE bazi podatak i razvojnim alatima koje su danas prevladavajući u svijetu u srednjim i velikim tvrtkama i na Windows 2000/NT/95/98 operativnim sustavima.

Aplikacija je u primjeni već više od šest godina u Riječkom gradskom i prigradskom prijevozniku Autotrolej kod kojeg se može vidjeti i kako radi u praksi.

IZRADA VOZNIH REDOVA


Aplikacija je projektirana na danas uobičajenoj klijent server tehnologiji. Alati i baze ORACLE korištene za izradu ove aplikacije su danas u svijetu prevladavajući u srednjim i velikim tvrtkama.
Za izradu voznih redova neophodno je po uvođenju aplikacije unijeti neke osnovne podatke koji se kasnije automatski koriste kod svih novih izrada voznih redova (npr. nazive stanica, udaljenosti među stanicama, nazive linija itd.)
Aplikacija automatizira izradu voznih redova na temelju svih bitnih parametara.


Omogućene su prilagodbe prema gustoći prometa, broju autobusa, potrebnom vremenu za pojedinu liniju ovisno o kilometraži, uzima u obzir dolazak i odlazak autobusa u garažu, pauze na okretištima.
Radi lakšeg uvida u raspored i frekvenciju vožnji po pojedinoj liniji izrađuje grafički prikaz frekvencije vožnji, dužine pauza na okretištima i odlaske u garažu.
Pruža mogućnost naknadnog usklađenja pojedinih vožnji. Omogućuje ispise redova vožnji po raznim osnovama (liniji, autobusu.).


RASPORED VOZAČA I VOZILA

Poslovni informacijsko sustav za praćenje poslovanja poduzeća za prijevoz putnika razvijen je za potrebe poduzeća za gradski i prigradski pomet Autotrolej Rijeka. Aplikacijom je izvršena automatizacija rasporeda vozača i vozila u gradskom i prigradskom prometu.

Uz automatizaciju rasporeda vozača i vozila, vrši se ispis putnih radnih listova i obrada dokumentacije.

Aplikacija je podijeljena u pet cjelina :

1. UNOS I AŽURIRANJE MATIČNIH PODATAKA

 • unos voznog reda i turažnih tablica
 • unos/ažuriranje algoritma rotacije smjena po voznom redu
 • unos-ažuriranje podataka o vozačima (prezime i ime, zaduženje s vozilom, model slobodnih dana, zaduženje s grupom smjena)
 • unos ažuriranje podataka o vozilima
 • unos/ažuriranje daljinara
 • unos/ažuriranje podataka o proizvođačima vozila
 • unos/ažuriranje podataka o vrstama kvarova

2. FORMIRANJE MJESEČNOG/TJEDNOG/DNEVNOG RASPOREDA VOZAČA
Na temelju ažurno vođenih matičnih podataka i dnevnog ažuriranja odsustva radnika (bolovanje, godišnji odmor) izrađuje se periodični raspored vozača po smjenama i potrebna izvješća.

3. FORMIRANJE DNEVNOG RASPOREDA VOZILA

Na temelju dnevnog izviješća iz garaže ažuriraju se podaci o ispravnosti voznog parka. Nakon toga, a na bazi formiranog dnevnog rasporeda vozača po smjenama, formira se dnevni raspored vozila i omogućuje se ispis putnih radnih listova.
Putni radni listovi formiraju se grupno i pojedinačno.

4. OBRAČUN PUTNIH RADNIH LISTOVA

Nakon izvršenih vožnji putni radni listovi vraćaju se na obradu. Kompjuterski formirani podaci nadopunjuju se podacima sa terena, a obradom putnih radnih listova dobiju se sva potrebna izvješća za službu plana i analize i to dnevno/tjedno/mjesečno izviješće o kilometraži i satima vožnje po:

 • garažnim brojevima
 • grupama linija, linijama
 • proizvođačima, modelima
 • kapacitetu/mjestima

5. OBRAČUN SATI RADA VOZAČA

Na osnovu izvršenih vožnji, dnevno se formira osobni karton vozača sa specifikacijom sati rada.

Dva puta mjesečno izvješća se predaju uredu plaća.

.
Pwd by Infoprojekt d.o.o.