UPOZORENJE! Stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Ako ne promijenite postavke preglednika, znači da se slažete. Saznajte više

Razumijem
Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u webshopu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili na koje linkove sve klikate. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Plaće i kadrovska evidencija

 

EVIDENCIJA I OBRAČUN PLAĆA

Obrada plaće moze se izvršavati više puta u jednom mjesecu za različite vrste isplata (obračunska plaća, isplata regresa, jubilarnih nagrada, isplata naknada poglavarima i vijećnicima, ugovora o djelu, autorskih honorara, nadzornim odborima).

 

Mogu se definirati i obračunavati sve vrste primanja. Ažuriranje radnog staža izvodi se automatski, a računanje poreza vrši se po progresivnoj stopi, po tekućim propisima za porez na dohodak. Kreira se JOPPD obrazac.  Moguć je automatski upis i ažuriranje postotnih obustava (npr. sindikat), te odabir ostalih vrsti obustava iz plaće (razne vrste kredita). Dobiva se veliki broj ispisa (ekranski, na stampač ili u datoteku). 
Sustav je podijeljen je na vise podmenija koji obuhvaćaju razne cjeline vezane uz obračun, evidenciju i izvješćivanje.

 

KADROVSKA EVIDENCIJA

U okviru kadrovske evidencije vode se podaci o zaposlenicima Grada, njihovim radnim mjestima, radnom stažu: ukupnom, jubilarnom i stažu stečenom u drugim radnim organizacijama, stručnoj spremi: potrebnoj i stvarnoj, koeficijentima i drugim podacima.

 Podaci koji se formiraju u kadrovskoj evidenciji služe u Financijama za obračun plaća, jubilarnih nagrada, naknada za godišnji odmor i drugih isplata.

Radna mjesta unose se u okviru sistematizacije, a zatim se prilikom upisa podataka o zaposleniku pridružuju njegovoj evidenciji.

 

  

 

.
Pwd by Infoprojekt d.o.o.