UPOZORENJE! Stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Ako ne promijenite postavke preglednika, znači da se slažete. Saznajte više

Razumijem
Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u webshopu. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili na koje linkove sve klikate. Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Proračun


USPOREDBA, OSTVARENJE I PROJEKCIJA PRORAČUNA

Prati se planiranje i ostvarenje proračunskih prihoda i rashoda, s potrebnom rasčlambom po računskom planu. Prate se proračunski rashodi po razdjelima i glavama, programima i aktivnostima i proračunskim korisnicima. Izvješćivanje je u skladu sa planiranjem u sustavu proračuna, ponajprije novim pravilnicima o proračunskim klasifikacijama i proračunskom računovodstvu i računskom planu. To znači da u iskazivanju plana, usporedbe i ostvarenja uključena je programska klasifikacija, izvori financiranja, te praćenje plana na trećoj razini, a ostvarenja na četvrtoj razini računskog plana.

Označavanje programa i aktivnosti po programskoj klasifikaciji
Usklađivanje proračuna po izvorima

Označavanje programa je jednostavno, sortiranje programa također je moguće po programskoj klasifikaciji.

Proračun se jednostavno usklađuje po izvorima.

Novi projekt

Praćenje ostvarenja izvora prema unosu u knjigovotstvu (svaka stavka knjiženja osim pozicije i konta ima izvor financiranja).

 

IZVJEŠĆA PRORAČUNA NA TREĆOJ RAZINI RAČUNSKOG PLANA

Ostvarenje proračuna opći dio sa planom na trećoj razini
Ostvarenje proračuna posebni dio sa planom na trećoj razini
Plan proračuna posebni dio na trećoj razini
Rebalans proračuna posebni dio sa planom na trećoj razini
Rebalans proračuna, posebni dio sa planom na trećoj razini

 

IZVJEŠĆA PROJEKCIJE

Unos projekcije proračuna
Proračun i projekcija za 3 godine –opći dio
Proračun i projekcija za 3 godine – posebni dio

Proračun i projekcija za tri godine sa mogućnosti brzih izmjena po potrebi. Napominjemo da je novim Zakonom o proračunu u naš sustav uveden trogodišnji proračunski okvir. Proračun se donosi na manje detaljnoj razini ekonomske klasifikacije odnosno razini podskupine (trećoj razini računskog plana) u odnosu na dosadašnju četvrtu razinu odjeljka, dok su se projekcije usvajale na drugoj razini ekonomske klasifikacije.

Radi lakšeg snalaženja i dalje je moguće kroz program projekcije upisivati i četvrtu razinu ekonomske klasifikacije, ali u izvješćima postoji mogućnost iskazivanja proračuna na trećoj razini, a projekcije na drugoj razini ekonomske klasifikacije.
 
Osim projekcije za tri godine, može se napraviti rebalans proračuna sa projekcijom.
 
 
POLUGODIŠNJE I GODIŠNJE IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU PRORAČUNA

Podaci za projekciju prepisuju se iz proračuna za tekuću godinu i slijedeću godinu. Ostvarenje za prethodnu godinu prenosi se iz financija ili iz proračuna. Plan za iduće dvije godine radi se na osnovi unesenog indeksa u odnosu na prethodnu godinu ili se prepisuje iz tablice proračuna ili se kopira iz neke druge projekcije. 

 

Izvješće općeg dijela
Ekonomska klasifikacija
Organizacijska klasifikacija
Programska klasifikacija

Moguće je pozvati 3 izvješća potrebna prema pravilniku:

1.Izvršenje po organizacijskoj klasifikaciji

2.Izvršenje po ekonomskoj klasifikaciji

3.Izvršenje po programskoj klasifikaciji

 

Ministarstvo je dobilo na uvid izvješća i potvrdili da je rađeno prema pravilniku.
.
Pwd by Infoprojekt d.o.o.